Hur gick det efter tuveraset

hur gick det efter tuveraset
Raset i tuve karta
Jordskred surte Tuveraset, även kallat Raset i Tuve eller Tuveskredet, var ett kraftigt jordskred som inträffade klockan den 30 november i Tuve på Hisingen i Göteborg. Det krävde nio dödsoffer och är därmed en av de värsta naturkatastroferna i Sverige i modern tid. See more.

Fler än 30 hus förstördes och en person omkom. Raset förflyttade ett område stort som 37 fotbollsplaner som på några sekunder gled mot Kvillebäckens dalgång. I Surte inträffade ett jordskred då ett 24 hektar stort område kanade ut mot Göta älv.Tuveskredet För exakt 38 år sedan - den 30 november inträffade Tuveraset på Hisingen. Nio personer dödades då 67 hus rasade samman. Hela det här året har .

Om P4 Göteborg. ︎ Visar upp utseendeförvandlingen – siktar på att bli polis: ”Extra mycket träning”. Och invånarna i Tuve kan i dag känna sig säkrare. Leran på marken hade "veckats" och det fanns smala sprickor i marken som var flera meter djupa.

Raset i tuve karta

Tuveraset dominerar medierna, press, radio och tv lämnar dramatiska rapporter från den stora naturkatastrofen. – Vi grävde med händerna i bråten av .

Varje vardag efter Det var strax efter klockan fyra den e november som jordskredet inträffade plötsligt. Hur lever deltagarna från senaste Biggest loser -säsongen i dag? 40 år sedan den stora katastrofen i Tuve | GP Han kom ut på gatan och såg grannhusen.

Tuve idag Annelie överlevde Tuveraset "Hus och lera kom glidande rakt emot oss.” Händelsen blev väckarklocka för riskerna för ras och skred.

Ljuslyktor var omkullvräkta och trädgårdarna totalförstörda. Tuveraset ; När: Den 30 november ; Var: I Tuve på Hisingen, Göteborg. ︎ Talar ut om helvetet – efter succén: ”Jag hamnade i ett svart hål”.


De dog i tuveraset

42 år sedan Tuveraset i Göteborg Det är som en jordbävning. Asfalten bryts upp som isflak, glidande huskroppar rasar ihop och blir till smulor i .

Följ via Facebook Instagram. Sveriges Radio P4 Göteborg ger dig lokala nyheter — i radion och på webben. Det var onsdagen den 30 november och det fridfulla villaområdet i Tuve på Hisingen i Göteborgs utkant skulle aldrig bli sig likt.

Tuveraset idag

Det var bara ett stort svart hål där vårt hus låg, minns Sture Liljestrand, Klockan är strax efter fyra på eftermiddagen, den 30 november Vi befinner oss i .

Per-Anders Lavebäck, 40, med en av de bilder GT-fotografen Per Wissing tog efter Tuveraset. Ett villa- och radhusområde som var färdigbyggt ; Hur: Sedan byggde familjen ett nytt hus i Göteborg, högst uppe på ett berg, rapporterade DN tio år efter Tuveraset.

Jordskred sverige 1997 FONTS Tuveraset år Varför uppstår jordskred/ras? Tuveraset år Jordskred - En exogen process Naturliga skäl, : Erosion - Grundvattennivån .

Sveriges Radios reporter Larsolof Giertta beskrev hur husen stod huller och buller och en del hus ramlade ihop. Det krävde nio dödsoffer och är därmed en av de värsta naturkatastroferna i Sverige i modern tid.


Tuveraset adress Tuveraset, även kallat Raset i Tuve eller Tuveskredet,[1] var ett kraftigt jordskred som inträffade klockan den 30 november i Tuve på Hisingen i Göteborg. Det .

Över familjer blev hemlösa. Foto: Larseric Lindén/Allan Karlsson. Här berättar de själva! Nio personer dödades , 62 människor skadades, blev hemlösa och 67 hus rasade samman. Publicerad kl SKRÄCKNATTEN FÖR 30 ÅR SEDAN.

    Billigaste landet att semestra i: Billigaste länderna att semestra i. Land – Semesterindex (Sverige ) Vietnam 41 Filippinerna 45 Bulgarien 46 Litauen 47 Polen 47 Slovakien 49 Thailand 49 Indien 50 Rumänien 50 Lettland Dyraste länderna att semestra i. Land – Semesterindex (Sverige ) Monaco Norge Schweiz Danmark